mediatorteneti borito1 honlapraA Magyar Tudományos Akadémia Bölcsészettudományi Kutatóközpont kiadásában megjelent a Médiatudományi Könyvek-sorozat legújabb kötete: Médiatörténeti tanulmányok 2014. A kötetet Klestenitz Tibor és Sz. Nagy Gábor szerkesztette. A könyv az MTA BTK Médiatudományi Kutatócsoportjának és az NMHH Médiatudományi Intézetének szakmai együttműködésével készült. Tartalomjegyzéke itt tekinthető meg.

 

„A Magyar Tudományos Akadémia Bölcsészettudományi Kutatóközpontja 2012-ben hozta létre Médiatörténeti Kutatócsoportját. Ennek célja – összhangban az Akadémia általános irányelveivel – az, hogy meghaladja a korábbi merev tudományterületi elkülönülést, és interdiszciplináris keretek között vizsgálja meg a 19–20. századi magyar médiatörténet egyes kérdéseit. A csoport munkájában részt vevő kutatók a saját szakterületükön gyűjtött tapasztalatokat felhasználva szeretnék újabb nézőpontokkal gazdagítani a hazai médiatörténet-írást, és arra törekednek, hogy más tudományterületek művelőinek figyelmét is a témában rejlő, esetenként még kiaknázatlan lehetőségek felé irányítsák. Jelen kötet a kutatócsoport 2014-es munkájának eredményeiből kínál válogatást. Az itt olvasható kilenc tanulmány a magyar sajtótörténet, a sajtó és a társadalom kapcsolatrendszerének különböző vetületeit vizsgálja az 1840 és 1945 közötti időszakból.”

 

A kötet ára 2300 Ft. Kiadói kedvezménnyel megvásárolható közvetlenül a kiadótól, az MTA BTK Történettudományi Intézetben (Bp. 1014 Úri u. 53., I. emelet 57., munkanapokon 9.00–16.00 óráig) vagy megrendelhető a  e-mail címen, illetve a 224–6700/624-es telefonszámon. A kötetet a kiadón kívül a partnereinknél is kapható.